Hur ändrar jag namnservrarna (DNS) som min domän använder?

Att ändra namnservrarna för en domän kan vara nödvändigt när du byter leverantör eller vill använda specifika tjänster. Nedan följer en guide för att ändra namnservrarna för ett domännamn som är registrerat hos oss:

  1. Logga in på ditt kundkonto hos oss på vår webbplats. Om du inte har ett kundkonto, registrera dig och skapa ett.
  2. Navigera till avsnittet för domänhantering eller domäninställningar. Detta kan vanligtvis hittas under “Domäner”, “Kontoinställningar” eller liknande.
  3. Hitta den specifika domänen som du vill ändra namnservrarna för och klicka på den.
  4. I domäninställningarna letar du efter alternativet för att ändra namnservrarna. Det kan vara märkt som “Namnservrar”, “DNS-inställningar” eller liknande.
  5. Du kommer att se befintliga namnservrar för din domän. Ta bort de befintliga namnservrarna och ersätt dem med de nya namnservrarna som tillhandahålls av din nya leverantör eller tjänst.
  6. Spara ändringarna och bekräfta dem när du ombeds göra det.
  7. Efter att ändringarna har sparats kan det ta upp till 24-48 timmar för de nya namnservrarna att spridas över internet och uppdateras globalt. Detta kallas “namnservrars förändringsprocess”.

Efter att namnservrarna har uppdaterats kommer din domän att peka på de nya namnservrarna och de tjänster eller den leverantör du har valt.

Om du stöter på problem eller har frågor under processen rekommenderar vi att du kontaktar vår supportavdelning för att få hjälp och vägledning.

Observera att det kan finnas variationer i gränssnittet och stegen beroende på din specifika domänregistrators eller webbhotellsystem. Denna guide ger dock en övergripande översikt över processen att ändra namnservrarna för en domän.